Vlees

Een product waaraan met aandacht en zorg is gewerkt
Meer dan de helft van de medewerkers bij Homeko heeft het slagersvakdiploma. Vakmanschap in het omgaan met vlees is gegarandeerd. Ze kennen het klappen van de zweep. Kennis, ervaring en uiteraard het werken volgens de laatste eisen en voorschriften vormen de basis voor de kwaliteit van het product. Homeko gaat echter nog verder en levert een product waaraan met aandacht en zorg is gewerkt. Homeko koopt wereldwijd verse producten in en kan daarom ook bij de verkoop die versheid garanderen. Het vleesassortiment van Homeko omvat een breed scala van producten. Varkens-, rund-, lams-, paarden- en kalfsvlees, kip, wild en gevogelte, het staat allemaal op het menu van Homeko. En indien gewenst worden zelfs de meest exotische vleessoorten geleverd. Alles op maat, precies zoals de klant het wenst. Dat is de waarde die Homeko toevoegt aan het vlees.

Een nauwkeurig afgewogen stukje vlees
Homeko beschikt naast het eigen importbedrijf voor alle vleessoorten over een eigen uitsnijderij, waar de technische delen van koeien, kalveren en varkens worden uitgebeend door gediplomeerde slagers. Het voordeel daarvan is dat Homeko weet waar het vlees vandaan is gekomen en wanneer het uitgebeend is. Het vlees van Homeko heeft als het ware een eigen label. Het afvliezen en portioneren – het vlees verdelen in gelijke moten – gebeurt volautomatisch. Homeko was de eerste in Nederland met de beschikking over een laser-gestuurde, 'intelligent' portioneermachine. Indien met de hand wordt geportioneerd is een marge voor het gewicht van 10 procent onvermijdelijk. Met de hypermoderne portioneermachine is die marge nog slechts 5 procent. Een restaurant dat een tournedos van Homeko serveert kan vertrouwen op een nauwkeurig afgewogen stukje vlees. Een ander voordeel is dat een machine sterieler werkt dan mensenhanden dat zouden kunnen. Met de portioneermachine - capaciteit 2.000 kg vlees per uur - kan Homeko snel een grote hoeveelheid produceren.

Herkenbaar vakmanschap
Uiteraard kunnen alleen vakmensen een perfect eindproduct garanderen. De twintig gediplomeerde slagers van Homeko staan borg voor die hoge kwaliteit.

Tevreden klanten
Homeko denkt mee met de klanten en laat hen graag de proef op de som nemen. Daarom wordt de klanten aangeraden de producten van Homeko te bakken en te proeven. Een tevreden klant is immers de beste reclame voor het eigen product. Zoals met alle producten van Homeko is ook met vlees maatwerk mogelijk. Iedere klant heeft zijn eigen wensen en vindt bij Homeko een luisterend oor. Een ieder vindt in het assortiment van Homeko iets van zijn gading. De klant krijgt dus wat hij wil hebben, indien gewenst zelfs vacuüm of diepgevroren, alles volgens de state-of-the-art technieken vervaardigd.

Topkwaliteit is een gevoel
Of het nu gaat om een auto, een stereotoren of levensmiddelen, elke productielijn kent zijn topmodel. Bij Homeko is dat het kwaliteitsvlees uit Uruquay. In Uruquay hebben runderen nog echt een plek om te grazen: 1.400 m2 per dier. Het constant malse achtervlees van de runderen die daar leven is in Nederland terug te vinden bij Homeko: entrecôte, ribeye, ossehaas, kogelbiefstuk. Topkwaliteit is een gevoel, waard om gevoeld te worden.

Overzicht vleesproducten

Overzicht vleeswarenproducten