HET VERHAAL VAN HOMEKO

Ons verhaal is er een waar we trots op zijn. De wortels van Homeko liggen in het jaar 1885, toen Spekslagerij H.J. Hoefsmit werd opgericht in Rotterdam. De huidige eigenaren en directeuren van Homeko zijn de achter-achterkleinkinderen van de oorspronkelijke oprichter en het bedrijf is uitgegroeid tot een modern bedrijf dat gericht is op de toekomst. Homeko’s unieke combinatie van eigen productie en geavanceerd voorraadbeheer heeft haar geholpen haar positie als leider in de branche te behouden. Ondanks de moderne aanpak blijft Homeko een authentiek familiebedrijf en vormen de medewerkers een hecht team dat samenwerkt om producten van topkwaliteit te maken. Het streven van het bedrijf naar uitmuntendheid komt tot uiting in de no-nonsense, eerlijke benadering van zakendoen, die het heeft geholpen om in de loop der jaren een loyale klantenbasis op te bouwen. 

1885 - 1946
1885

Aan de Nieuwe Markt in Rotterdam opent H.J. Hoefsmit zijn bedrijf ‘Vleeshouwerij en Spekslager H.J. Hoefsmit. De dynastie is hiermee in gang gezet. 

1910

De tweede generatie heeft de handel inmiddels overgenomen als de nieuwe eigenaar J.H.N. Hoefsmit een nieuw pand opent aan de Schietbaanstraat in Rotterdam.

1937

Terwijl de derde generatie klaargestoomd wordt voor het vak, trekt J.H.N. Hoefsmit wederom een nieuw pand aan, ditmaal aan de Bilderdijkstraat, tevens in Rotterdam.

1946

De derde generatie, de broers J.N.H. en H.J.J Hoefsmit, gaan gesplitst verder, eerstgenoemde aan de Bilderdijkstraat en de ander aan de Schietbaanstraat.

1946 - 1983
1946 – 1983

Een hele stap voorwaarts in de tijd. In totaal worden nog 15 locaties in deze tijdspanne geopend. De locaties in Rotterdam:

Nieuwe Binnenweg
Beukelsdijk 
Putsebocht 
Hoogstraat
Pannekoekstraat
Kruiskade
van der Takstraat
Statenweg
Schiedamseweg
Dordtselaan
Straatweg
West Kruiskade
Wolphaertbocht
Fabrieksstraat
Resedastraat 
Narcissenstraat 
Ziedewij (Barendrecht)
Industrieweg
Dorpsstraat

1985 - 1996
1985

100-jarig jubileum. Het is een eeuw geleden dat de familie Hoefsmit de basis legt van wat verworden is tot een bedrijf met ruim 20 locaties. 

1988

Harry jr. en Sjef Hoefsmit gaan met hun welverdiende pensioen

1990

De vijfde generatie staat inmiddels aan de poort te rammelen. Raymond en Mike Hoefsmit gaan hun vader Jan en oom Cees helpen in het bedrijf.

1995

Overname J.B.J. Snacks Blerick

1996

Raymond en Mike Hoefsmit nemen de aandelen van oom Cees Hoefsmit over van Homeko Beheer B.V.

2000 - 2021
2000

Uitbreiding door de aankoop van de panden en grond van Ziedewij 35 tot en met 37 in Barendrecht

2004

Ook de aandelen van vader Jan worden door de broers Raymond en Mike Hoefsmit overgenomen. Daarnaast neemt Homeko Postma Snacks uit Nieuw Vennep over.

2013

Homeko Beheer B.V. wordt Homeko Foodgroup B.V. en Homeko Vleesgroothandel wordt Homeko-Hoefsmit B.V. Ook worden Homeko Vlees B.V., Homeko Snacks B.V. en Homeko Coldstore als entiteiten van Homeko Beheer B.V. opgericht. 

2014

Gertes Vlees en Vleeswaren Heemskerk wordt overgenomen en activiteiten worden geïmplementeerd bij Homeko Hoefsmit B.V. Daarnaast wordt Noord Hollandse Vleeswaren Haarlem overgenomen.

2015 – 2016

Uitbreiding aan de Ziedewij in Barendrecht. De panden van nummer 25, 27, 29, 31, 41, 43 worden aangekocht (totaal >10.000 m2).

2021

Overname Vonk Vleeswaren Stolwijk. Bob en Jan Hoefsmit krijgen hier de dagelijkse leiding en de locatie wordt geïntroduceerd als Homeko Slicing. Met de intrede van Bob en Jan is de 6e generatie Hoefsmit geïnstalleerd in de onderneming.

MAAK EEN AFSPRAAK

Vul je gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

* Door op verzenden te klikken ga je akkoord met het verwerken van de door jouw ingevulde gegevens, zoals omschreven in ons privacy beleid. Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.

BEL MIJ TERUG

Ik heb een vraag over een bepaald product en wil graag teruggebeld worden.

Vul je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

* Door op verzenden te klikken ga je akkoord met het verwerken van de door jouw ingevulde gegevens, zoals omschreven in ons privacy beleid. Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.